Annihilation

Annihilation (Jeff VanderMeer, 2014) is het eerste deel van de Southern Reach-trilogie, over het mysterieuze Area X: een gebied dat zich steeds verder uitstrekt, waar nog nooit een expeditie uit is teruggekeerd. Het boek is hypnotiserend, zuigt je mee. Tegelijkertijd bevreemd het, door de beschrijvingen van totaal onwereldse situaties en wisselingen van ritme.

In maart bracht Paramount (buiten de VS enkel via Netflix) de film ANNIHILATION (Alex Garland, 2018) uit. Deels een verfilming, deels verscript tot iets nieuws. Hoewel het de gedachte en de sfeer van het boek in leven houdt, is de film rechtlijniger en minder hypnotiserend, al blijven vele vragen onbeantwoord.

Alex Garlands nieuwste film voert je mee naar een wereld waar mysteries en mutaties woekeren. ANNIHILATION transformeert van apocalyptische thriller tot kosmische filosofie, waarin het maar de vraag is of er überhaupt antwoorden zijn.

Lees verder